Umut Dinçşahin, Boğaziçi ve Bilkent Üniversiteleri’nde Sosyoloji, İşletme ve Çevrebilim konularında eğitim aldı. 1991 senesinde Aktiffelsefe Klasik Tarzda Felsefe Okulu’nda Platon, Mevlana, Epiktetos, Seneca, Marcus Aurelius ve Konfüçyüs’ün öğretileriyle tanıştı. 1994 senesinden beri Türkiye ve dünyanın değişik ülkelerindeki özel ve resmi kurum ve kuruluşlar, üniversiteler, kültür ve sanat merkezlerinde felsefe, mitoloji ve psikoloji konularında konferans ve seminerler vermeye devam etmektedir.
Kuruluşundan bu yana GEA Arama Kurtarma Ekibi’nin gönüllü olarak koordinatörlüğünü yapmaktadır. Türkiye ve dünyada ellinin üzerindeki felakette arama kurtarma ve insani yardım operasyonlarını koordine etmiştir.Yazarın yayımlanmış diğer kitabı İdeal Takımların Sırrı ve Felaketler Erdemleri Sergileme Zamanı’dır.

“Hayatta karşılaşacağın olumsuzluklara hazır ol.” temelindeki Stoa öğretisi ve bu öğretinin afetlerde psikolojik ve zihinsel zorluklar yaşayan kazazedelere sağladığı katkı, Umut Dinçşahin’i Vaktinden Önce Mutsuz Olma kitabını yazmaya sevk etmiştir.

Yazarın Diğer Kitabı

İdeal Takımların Sırrı

Yazarın Diğer Kitabı

Felaketler Erdemleri Sergileme Zamanıdır