VAKTİNDEN ÖNCE MUTSUZ OLMA!

Stoacı Filozoflardan Mutlu Bir Yaşam için Tavsiyeler ve Pratikler

Bir köle Epiktetos,
Bir imparator Marcus Aurelius ve

Bir devlet adamı Seneca

2000 yıl öncesinden bugünün insanının endişelerine, korkularına, depresyonuna ve mutsuzluğuna bir çare bulmak için ‘Vaktinden Önce Mutsuz Olma!’ kitabı ile sesleniyorlar.

Zorluklar karşısında yılmamak, kaygılardan bağımsız olarak anda olmak, elimizde olmayanlara kayıtsızlık, değişkenlik ve tutarsızlık karşısında istikrarı korumak Stoacı filozofların temel ilkeleri olmuştur. Tarihin değişik dönemlerinde insanlığın yaşadığı ilkeler ve değerler krizinde Stoacıların fikirlerine ve uygulamalarına başvurulmuştur.
Bugün Stoacılık modern Bilişsel Psikolojinin ve Bilişsel Davranışçı Terapinin ilham kaynaklarından biri olarak, depresyon, kaygı bozukluğu ve travma sonrası stres bozukluğu gibi, günümüz insanını etkileyen psikolojik rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan yöntemlerde dahi karşımıza çıkmaktadır.
Yazar Umut Dinçşahin, ‘Vaktinden Önce Mutsuz Olma!’ kitabı ile Felsefeyi bir yaşam pratiği olarak gören Stoacı Filozofların tavsiyelerinden ve önerdikleri günlük felsefi uygulamalardan seçilmiş 30 temel stoacı pratiği okurlara sunuyor. Sadece okumak ve düşünmek için değil aynı zamanda hemen şimdi hayata geçirmek için!
Bu doğrultuda, kitapta Stoik Felsefe dört ana bölümde ele alınmaktadır:
  • Giriş ve Günlük Yaşam için Felsefe
  • Bir Felsefe Bahçesi: Stoa Okulu Üç dönemden oluşan Stoa Okulu, Stoik Felsefenin Kronolojisi Stoik Bahçe metaforuyla Üç Bilim (Mantık, Fizik, Ahlak) Stoik Dört Erdem (Bilgelik, Cesaret, Adalet, Ölçülülük) Stoacı 5 Parola Mutlu Bir Yaşam İçin Bilgelik Rehberi
  • 30 İçsel Pratik ve Uygulama için Parolalar
  • Mantık Bilimi: Doğru Düşünmek İçin Pratikler
    Fizik Bilimi: Doğanın Yaşamsallığını, Yasalarını ve Çalışmasını Anlamak, Kavramak İçin Pratikler
    Ahlak Bilimi: İyi ve Mutlu Yaşamak İçin Pratikler
  • Stoacı Filozoflardan Felsefi Pratikler, Tavsiyeler ve Sözler

Huzurlu ve mutlu bir yaşamı inşa etmek için ilham olması dileğiyle…

“Kusurların senden önce sona ersin.”
-Seneca